Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Dalila Jakupović in Tina Cvetkovič začeli z zmagama. Bor Artnak polfinalist v Podgorici, z Dimitrijevičem finalista konkurence dvojic

bm, 9.8.2017

Na ženskem ITF turnirju v Hechingenu (60.000 $) se je 7. nosilka Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je bila s 6-0 6-2 boljša od Nemke Katharine HOBGARSKI (236). V drugem krogu bo igrala z italijansko kvalifikantko Deborah CHIESA (353).

Z zmago je nastope na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Žilini začela Tina CVETKOVIČ. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala Madžarko Vivien ABRAHAM (1242).

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Podgorici sta v prvem krogu s polovičnim uspehom nastopila Jan DIMITRIJEVIČ in Bor ARTNAK. Slednji se je, po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in predaji nasprotnika Luke KURTOVIĆA pri Artnakovem vodstvu z 2-1 v drugem nizu, uvrstil v drugi krog. Dimitrijevič je tekmo prvega kroga izgubil. S 6-3 0-6 6-1 ga je izločil domačin Matija SAMARDŽIĆ.

Bor Artnak je bil uspešen tudi v drugem krogu, ko je s 6-2 6-0 premagal Djordja JANKOVIĆA iz BiH, v četrtfinalu pa je s 6-1 6-2 premagal še kvalifikanta iz Srbije Bojana RADOMANA. V polfinalu bo igral z 2. nosilcem, domačinom Petrom JOVANOVIĆEM.

Odlično pa z Janom Dimitrijevičem nadaljujeta v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-1 6-3 premagala 1. nosilca, Makedonca Borisa MRKEVA in domačina Mila GAZIVODO.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.