Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

OP za člane v Mojstrani je osvojil Tino Kovačič

bm, 5.8.2017

V Mojstrani so člani končali z obračuni na OP. V vročem vremenu in izčrpujočih pogojih je turnir osvojil Mariborčan Tino KOVAČIČ (Žtk), ki je v finalu, v klubskem obračunu, s 6-1 6-2 premagal Petra KERŠIČA.

Za Kovačiča je to prvi naslov na članskih turnirjih, dve zmagi je vknjižil tudi v konkurenci do 18 let, skupaj je na turnirjih TZS v različnih starostnih kategorijah doslej zmagal petkrat, bil pa je tudi zmagovalec mastersa do 14 let. V letošnji sezoni je bil še polfinalist članskega državnega prvenstva in finalist OP za člane v Ljubljani, januarja letos. Na članski lestvici Tenis Slovenija trenutno zaseda 12. mesto. Potekal je tudi turnir dvojic, ki sta ga osvojila Benjamin BELIŠ in Matic SOTLAR. V finalu sta s 3-6 7-5 10-7 premagala Aljaža ŠENICO in Andreja ŠUŠTERŠIČA.

V polfinale so se uvrstili Peter KERŠIČ, s 6-3 6-1 je izločil Luko JANŠA, Aljaž ŠENICA je bil s 6-4 6-1 boljši od Marka NOVAKA, edini nepostavljeni polfinalist Grega TERAŽ je s 4-6 6-2 6-1 premagal prav tako nepostavljenega Primoža VOVKA, Tino KOVAČIČ pa je s 7-6(1) 6-7(3) in 6-1 izločil Benjamina BELIŠA.

V polfinalu je Peter KERŠIČ (ŽtkMb) s 6-4 2-6 6-3 premagal Aljaža ŠENICO (MaxLj), Tinu KOVAČIČU (ŽtkMb) pa je Grega TERAŽ srečanje predal.

Na fotografiji: Tino Kovačič

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.