Nick Cmager in Maj Tomac izgubila finalna obračuna v Stobreču in Podgorici

Čeprav sta Nick CMAGER na ITF turnirju 5. ranga v Stobreču in Maj TOMAC na turnirju TE do 16 let v Podgorici izgubila finalna obračuna, sta oba dosegla najboljši uvrstitvi v karieri na tovrstnih turnirjih.

Nick CMAGER je v Stobreču v finalu tesno izgubil z 2. nosilcem, Ukrajincem Pavlom SHUMEIKOM, pred dvema tednoma zmagovalcem ITF turnirja 3. ranga v Ukrajini. Shumeiko je bil boljši s 7-5 7-5 in osvojil še drugi turnir letos.

Nickova uvrstitev v finale je daleč največji uspeh slovenskih mladincev v zadnjem obdobju, saj se do finala turnirjev ITF že precej časa ni uspel prebiti noben od slovenskih igralcev. Dobra forma je tudi napoved, da lahko na seriji mladinskih ITF turnirjev, ki se 14. avgusta začnejo v Kranju, nadaljujejo v Mariboru in končajo v Domžalah pričakujemo v boju za najvišja mesta tudi njega, pa tudi nekatere druge naše mladince in mladinke.

Velik rezultatski napredek je v zadnjem letu naredil tudi Maj TOMAC, ki je sicer ostal brez naslova na turnirju Tennis Europe do 16 let v Podgorici, a s finalom dosegel najboljši posamični izid v karieri. V finalu je moral premoč priznati vrstniku iz Hong Konga Ki Lung NGUJU, ki je bil v izenačenem obračunu boljši s 7-6(6) 3-6 7-5. Sta pa TOMAC in NG v Podgorici osvojila turnir dvojic.