Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nick Cmager polfinalist mladinskega ITF turnirja v Splitu, Maj Tomac polfinalist TE 16 v Podgorici

bm, 2.8.2017

Lep uspeh je že dosegel, obeti pa so dobri tudi za kaj več, na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Splitu Nick CMAGER. S četrtfinalno zmago 6-3 6-0 nad hrvaškim povabljencem Nikolo BAŠIĆEM se je uvrstil v svoj prvi polfinale na ITF turnirjih, odlične predstave, skupaj je zmagal že šestkrat, pa obetajo tudi njegov prvi finale. Priigrati si ga bo poskušal v obračunu s 15-letnim Hrvatom Borno DEVALDOM, za katerega je uvrstitev v polfinale prav tako njegov največji dosedanji uspeh.

Ne bo pa v polfinalu Metke KOMAC. V četrtfinalu jo je s 6-3 6-2 izločila 8. nosilka iz Romunije Alessia Beatrice CIUCA.

Maj TOMAC se je še drugič letos uvrstil v polfinale turnirja Tennis Europe do 16 let. Prvič mu je to uspelo maja v Zenici, tokrat pa si je polfinale priigral v Podgorici. V četrtfinalu je s 7-6(1) 6-2 premagal Srba Ognjena PAVLOVIĆA in se bo za prvi finale v karieri na turnirjih TE boril z 2. nosilcem, domačinom Petrom JOVANOVIĆEM. V konkurenci dvojic pa je že v finalu. S soigralcem iz Hong Konga Ki Lung NG-om se bosta za zmago borila s Hrvatoma Lovrom SUEVIĆEM in Matijo VOLAREVIĆEM.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.