Sebastian Dominko, Bor Artnak, Nika Strašek in Brina Šulin finalisti, Ažbe Jarc osvojil B turnir

V Kopru se končuje finalni turnir do 14 let. Današnje polfinalne in finalni obračun B turnirja za dečke so zaznamovali izjemno izenačeni dvoboji, vsi so se končali po več kot dveh urah igre in z izjemi enega po treh odigranih nizih.

Pri dečkih sta se v finale A turnirja uvrstila 3. nosilec Sebastian DOMINKO (ŽtkMb), ki je v polfinalu presenetil 1. nosilca in prvega igralca lestvice TS do 14 let Aljaža JERANA (Radomlje), Dominko je zmagal s 7-5 6-3, in 2. nosilec Bor ARTNAK (AsLit), ki je s 4-6 6-3 6-1 premagal 4. nosilca Maja PREMZLA (ŽtkMb). B tgurnir dečkov je osvojil Ažbe JARC (Medvode), ki je v finalu s 7-5 3-6 7-5 premagal Kala GORNIKA (TK Maja).

Pri deklicah sta se v finale uvrstili 1. nosilka Nika STRAŠEK (Ptuj), ki je z 2-6 6-3 6-1 premagala Meto MARENK (Medvode) in 2. nosilka Brina ŠULIN, ki je v drugem polfinalu s 5-7 7-6(3) in 6-2 premagala klubsko soigralko Mašo VIRIANT (Radomlje).

Na fotografiji z leve: Jarc, Gornik, Jeran, Premzl in Marenk