Blaž Rola po dveh letih do novega naslova na ATP Challengerju in ponovno med prvo dvestoterico

Blaž ROLA se je po dveh sušnih letih in težavah s poškodbami ponovno zavihtel na zmagovalno stopničko. Osvojil je turnir serije ATP Challenger z nagradnim skladom 75.000 $ v amriškem Tallahasseeju. V finalu je po več kot dve uri in pol izenačenega boja s 6-2 6-7(6) in 7-5 premagal 22-letnega Indijca Ramkumarja RAMANATHANA, 264. igralca lestvice ATP. Blaž je odlično serviral in nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za break, sam mu je servis odvzel trikrat.Zabil je 10 asov, izkoristek prvega servisa je imel 78, drugega pa 69 %.

Zmaga mu je prinesla 10.800 $ in pomembnih 80 ATP točk, ki so ga novi lestvici ATP ponovno pripeljale med najboljših 200 igralcev na svetu. Ta teden je pridobil 73 mest in je 198. mestu lestvice najboljših teniških igralcev sveta.