Janko Tipsarević izločil Blaža Kavčiča v četrtfinalu ATP Challengerja v Anningu

Blaž KAVČIČ se je na močnem ATP Challengerju z nagradnim skladom 150.000 $ v kitajskem Anningu uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je za zmago nad 23-letnim Srbom Markom TEPAVCEM (ATP 248) potreboval uro in petdeset minut, slavil pa je s 7-6(4) 6-4. Oba igralca sta odlično servirala, nasprotniku dala vsak le po tri priložnosti za break, edino na srečanju pa je v drugem nizu izkoristil Blaž in to je zadostovalo za zmago.

Blažev četrtfinalni nasprotnik je bil še en Srb, 32 -letni Janko TIPSAREVIČ, 2. nosilec turnirja in trenutno 74. igralec sveta. Ta je v dobri formi, odlično pa igra predvsem na turnirjih serije Challenger. Na zadnjih treh turnirjih te serije je iz igrišča odšel kot zmagovalec, nazadnje prejšnji teden v Quingdau, sicer pa se na Challengerjih ponaša s trenutnim izidom 17-0. Med temi zmagami je tudi zmaga v finalu turnirja v Bangkoku januarja letos, ko je bil boljši prav od Blaža.

In Tipsarević je odšel iz igrišča kot zmagovalec še v osemnajstem zaporednem nastopu na Challengerjih in drugem medsebojnem srečanju letos. Blaža je v uri in sedmih minutah premagal s 6-1 6-4. Tipsarević je odlično serviral, na prvi servis je izgubil le eno točko in na drugega le 8 točk. Blažu je štirikrat odvzel servis, sam ga ni izgubil, Blaž pa si je na tekmi priigral vsega eno priložnost za break.

Blaž je za četrtfinale prejel 25 ATP točk in 4380 $ denarne nagrade, na lestvici pa bo prihodnji teden pridobil okrog 5 mest. Sedaj se seli v Južno Korejo, kjer bo nov Challenger prihodnji teden.