Blaž Rola začel z zmagama, Aljaž Radinski v glavni turnir v Italiji, Eva Zagorac v finalu kvalifikacij v Antalyi

Blaž ROLA nadaljuje z nastopi na ATP Challengerjih v ZDA. Tokrat igra v Tallahasseeju (75.000 $), še vedno pa mu uvrstitev na lestvici ATP (264) ne zagotavlja neposrednega nastopa v glavnem turnirju. V kvalifikacijah zaseda mesto 3. nosilca, nastope pa je začel z zmago. V prvem krogu je v vsega 54 minutah s 6-2 6-3 premagal 150 mest nižje uvrščenega Argentinca, 24-letnega Tomasa LIPOVSKA PUCHESA.

Blaž je izjemno serviral, saj v statistiki le redko najdemo takšen izkoristek začetnega udarca. Osvojil je namreč kar 92 % točk na usepešen prvi in drugi servis ali z drugimi besedami, na svoj servis je v tekmi izgubil le tri točke. V drugem krogu kvalifikacij je bil njegov nasprotnik 21-letni Ukrajinec Filipp KEKERCHENI, 662. igralec lestvice ATP. Tokrat je sicer dvakrat izgubil začetni udarec, a to ni postavilo pod vprašaj njegove zmage. Po uri in pol igre je slavil s 6-4 7-6(3). Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. Nasproti mu bo stal 20-letni Kolumbijec Daniel ELAHI GALAN (ATP 392).

Na Futuresu v Santa Margheriti na Sardiniji (25.000 $) sta v kvalifikacijah nastopila Aljaž RADINSKI in Anže ARH. Radinski je v prvem krogu s 6-3 3-6 6-1 premagal Italijana Jacopa BARTOLINIJA, v drugem krogu pa je bil s 6-4 6-0 boljši še od Nemca Delfa GOLHKEJA in se je uvrstil v glavni turnir. Anže ARH je že v prvem krogu s 4-6 6-7(5) izgubil z Romunom Vladimirjem FILIPOM.

Z zmagama je kvalifikacijske nastope v Antalyi začela tudi Eva ZAGORAC. V prvem krogu je s 6-3 6-2 premagala Slovakinjo Martino FRICOVO, v drugem je bila s 6-1 6-1 boljša od Kanadčanke Catherine SHULMAN. Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago.