Pia Lovrič izgubila v polfinalu na Malti, Nika Radišič poražena v četrtfinalu v Firencah

Pia LOVRIČ je na mladinskem ITF turnirju na Malti z uvrstitvijo v polfinale posameznic dosegla najboljšo uvrstitev na turnirjih ITF in se bo počasi vključila v boj za visoka mesta tudi na mladinski svetovni teniški lestvici. Lovričeva, ki bo čez 10 dni praznovala 15. rojstni dan, na lestvici ITF trenutno zaseda 839. mesto. Na Malti je v uvodnih treh nastopih pustila veliko moči, saj je na vseh treh srečanjih odigrala tri nize, vsa srečanja pa so trajala po tri ure. V polfinalu tako ni bila kos vrstnici iz Malte, prav tako 14-letni Francesci CURMI, ki je bila boljša s 6-4 6-0.

Dober teden na Malti je potrdila z uvrstitvijo v polfinale konkurence dvojic, kjer pa sta s soigralko Zalo ULE s 6-3 1-6 5-10 izgubili s Španko Lauro LOPEZ GIESE in Grkinjo Galateio MESOCHORITOU.

Na močnejšem ITF turnirju v Firencah, tam je turnir 2. ranga, je v četrtfinalu izpadla Nika RADIŠIČ. S 6-1 6-0 jo je izločila odlična, 14-letna Danka Clara TAUSON, 172. mladinka sveta. Ta je prišla na turnir kot zmagovalka ITF turnirja 4. ranga v Kopenhagnu februarja letos, poleg tega pa je v obdobju zadnjega leta osvojila še en ITF turnir 4. ranga, še trikrat pa je bila finalistka.

Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC sta izgubila polfinale turnirja dvojic. S 7-5 6-2 sta ju izločili 1. nosilki, Italijanki Federica BILARDO in Tatiana PIERI.