Lun Obrul, Gal Emeršič Potočnik, Bor Artnak, Filip Jeff Planinšek, Jan Kupčič in Nika Strašek uspešni na turnirjih TE

Lun OBRUL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Bor ARTNAK so se uvrstili v tretji krog turnirja TE v starostni kategoriji do 14 let v Vinkovcih. Obrul je s 7-5 6-2 izločil Italijana Enrica LANTA CARICCIA, Artnak je bil s 6-4 0-6 7-5 boljši od igralca iz BiH Jovana SINADINOVIĆA, Emeršič Potočnik pa je s 6-3 6-1 odpravil Hrvata Stjepana ANIŠIĆA.

V današnjih posamičnih obračunih so izgubili Nejc ŽUNIČ, Jon Lan ŠUNTAR, Petja DRAME, Job JAPELJ, Sebasian DOMINKO, Taj DOLENC in Pia Marija REBEC.

V konkurenci dvojic so se pri fantih v četrtfinale uvrstili Sebastian DOMINKO in Maj PREMZL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR ter Lun OBRUL , ki igra v paru s Hrvatom Rokom BAŠKOVIĆEM. Pri deklicah sta četrtfinalistki med dvojicami Petja DRAME in Annika PLANINŠEK.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Pančevu sta se v tretji krog uvrstila Jan KUPČIČ, ki je s 6-2 6-1 premagal Srba Luko MARKOVIĆA in Filip Jeff PLANINŠEK, ki je bil s 7-6(2) 7-5 boljši od domačina Lazarja MILIČEVIĆA. V konkurenci dvojic sta oba naša igralca, vsak s svojim soigralcem, četrtfinalista. Med dekleti se je v četrtfinale konkurence dvojic uvrstila Tara GORINŠEK.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka na Islandiji, se je Ptujčanka Nika STRAŠEK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-2 premagala Britanko Laro BAKHAYO. Polfinalistka je tudi v konkurenci dvojic, kjer je njena soigralka Irka Juliana CARTON. Polfinalno srečanje posameznic bo igrala v četrtek.