V nov teden z novimi kvalifikacijskimi nastopi

Začele so se kvalifikacije na mednarodnih turnirjih prihodnjega tedna, v igri pa so ponovno tako člani kot tudi mladinci.

V mladinski konkurenci sta nastope na ITF turnirju 5. ranga na Malti z zmago začeli Anja TRBEŽNIK, ki je s 6-4 5-7 6-2 premagala Britanko Megan DAVIES in Maruša PLANK, ki je bila s 6-1 6-2 boljša od Italijanke Ginevre APREA. Izgubila je Maša PERICA. S 6-4 6-4 jo je izločila Poljakinja Aurelia PIETRASZKIEWICZ.

V Djakarti je na moškem Futuresu še enkrat nastopil David GORŠIČ in se tudi tokrat poslovil v prvem krogu. S 6-2 6-1 ga je izločil Američan Aron PIERCE.

Na prvi nastop še čakajo Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN v Dohi, Sheila GLAVAŠ na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Firencah in Tin KRSTULOVIČ na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tuniziji.

Na delu so ta teden tudi mlajši igralci in igralke v starostnih kategorijah do 16 in do 14 let. Starejši so v Pančevem, kjer se je v drugi krog kvalifikacij uvrstil Nik JURJEVČIČ, pri dekletih pa se je Tara GORINŠEK že uvrstila v finale kvalifikacij. Izpadel je Dan TROŠT SLAPNIK. V glavnem turnirju so prijavljeni Maj TOMAC, Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK.

Številčnejša pa je udeležba med mlajšimi v Vinkovcih. V prvem krogu kvalifikacij so pri dečkih zmagali Nejc ŠKORJANC, Taj DOLENC, Aljaž KIRBIŠ in Gregor GREBENŠEK, prosti so bili Sebastian DOMINKO, Marsel ŽNUDERL, Tit ŠKERLAVAJ in Job JAPLEJ, ki se je medtem že uvrstil v tretji krog. Med deklicami so se v tretji krog kvalifikacij uvrstile Tajda ZALOKAR, Meta MARENK, Petja DRAME in Annika PLANINŠEK.

Sicer pa so v glavnem turnirju pri dečkih prijavljeni Lun OBRUL, Jon Lan ŠUNTAR, Gordan Fran MILEUSNIČ, Bor ARTNAK, Tristan FLANDER, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Maj PREMZL, Aljaž JERAN, Nejc ŽUNIČ, Teo KURTAGIČ in Maj NAJVIRT KOLARIČ.

Pri deklicah so v glavnem turnirju s povabilom Pia Marija REBEC, Brina ŠULIN, Ana Teja TABOR in Manca LAMPRET.