Nastja Kolar izgubila v finalu ITF turnirja v Heraklionu, med dvojicami že zmagovalka

Za Nastjo KOLAR je uspešen teden, saj se je na ITF turnirju v Heraklionu uvrstila v finale konkrence posameznic, naslov pa je osvojila v konkurenci dvojic. Med posameznicami je po polfinalni zmagi s 6-4 6-4 nad 1. nosilko, 28-letno Romunko Diano NEGREANU, 470. igralko lestvce WTA finalno srečanje izgubila. V boju za peti naslov na turnirjih ITF je igrala s 4. nosilko, 18-letno Hrvatico Nino ALIBALIĆ, 578 igralko lestvice WTA, ki je doslej osvojila 2 naslova. Mlada hrvaška igralka je bila boljša s 6-1 6-3 in se je veselila tretjega naslova v karieri.

Že včeraj pa je Kolarjeva odigrala finalno tekmo dvojic. Za zmago na turnirju pa sta se potegovali s soigralko Jasmino TINJIĆ iz BiH. Njuni nasprotnici sta bili Srbkinja Tamara ČUROVIĆ in Paragvajka Camila CAMPIZ, Nastja in Jasmina pa sta zanesljvo slavili s 6-1 6-1.