Nastja Kolar v polfinalu ITF turnirja v Heraklionu, Nina Potočnik izgubila v Tučepih Katarina Srebotnik poražena v Charllestonu

Nastja KOLAR se je na ITF turnirju v Heraklionu (15.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagala 3. nosilko, 18-letno Indijko Karman THANDI, 551. igralko lestvice WTA. Za Kolarjevo je to drugi polfinale letos in ob tem priložnost za prvo letošnjo uvrstitev v finale, saj je konec januarja v Antalyi polfinalno srečanje izgubila. Njena polfinalna nasprotnica bo 1. nosilka, 28-letna Romunka Daiana NEGREANU, 470. igralka lestvice WTA. Nastja KOLAR je bila s soigralko Jasmino TINJIĆ uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v finale.

V Tučepih je v polfinalu ITF turnirja (15.000 $) nastopila Nina POTOČNIK. Po dveh urah in petdesetih minutah igre je morala premoč priznati 6. nosilki, Američanki Sabrini SANTAMARII, ki je bila boljša s 7-5 3-6 6-4. V izenačenem srečanju sta obe igralki po devetkrat izgubili začetni udarec, Američanka pa je v prvem nizu ubranila kar 6 zaključnih žogic. To je za Santamario osma zaporedna zmaga, prejšnji teden je osvojila turnir v Heraklionu (15.000 $), letos pa je sedemkrat igrala tekme s tremi nizi in kar šestkrat zmagala.

Na WTA turnirju v Charllestonu se katarini ni uspelo uvrstiti v polfinale. Z Abigail SPEARS sta izgubili četrtfinalno srečanje. S 7-5 6-2 sta ju premagali Anna Lena GROENEFELD in Kveta PESCHKE