Nina Potočnik in Nastja Kolar četrtfinalistki v Tučepih in Heraklionu, Dalila Jakupović polfinalistka v Montereyu

20-letna Ptujčanka Nina POTOČNIK se je na ITF turnirju v Tučepih (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala 24-letno Madžarko Vando LUKACS, 2. nosilko turnirja, sicer pa 369. igralko lestvice WTA. Nina je tako na dobri poti do nove odlične uvrstitve, potem ko se je v prvi polovici marca na turnirju v Hammametu uvrstila v finale. Na poti do novega uspeha ji bo najprej nasproti stala 6. nosilka, 24-letna Američanka Sabrina SANTAMARIA, ki je na lestvici WTA uvrščena 90 mest pred Nino, v Tučepe pa je prišla kot zmagovalka ITF turnirja v Heraklionu prejšnji teden.

Še en uspešen slovenski nastop smo zabeležili danes. Na enako vrednem ITF turnirju v Heraklionu je na dobri poti tudi 22-letna Nastja KOLAR. Tako kot Nina se je tudi Nastja uvrstila v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu s 4-6 6-1 6-2 premagala 22-letno Srbkinjo Kristino OSTOJIĆ. V četrtfinalu se bo merila s 3. nosilko, 18-letno Indijko Karman THANDI, 551. igralko lestvice WTA za katero je uvrstitev v četrtfinale letošnji najboljši izid.

Lep uspeh je na WTA turnirju v Montereyu dosegla Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je s soigralko Nadiio KICHENOK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-4 6-1 premagali dvojico Madison BRENGLE in Nicola GEUER. Dalila je v dosedanji karieri v konkurenci dvojic osvojila šest turnirjev, vse na ravni ITF turnirjev. Uvrstitev v polfinale turnirja WTA pa je njen največji uspeh na turnirjih WTA Pro toura.