Miha Vetrih, Maj Tomac, Alea Bubek in Tjaša Klevišar uspešni na Reki, Jan Kupčič, Mark Andrejič Goljar in Marija Vičič v Novem Sadu, Tin Krstulovič izgubil v Tuniziji

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki sta se pri fantih v tretji krog uvrstila kvalifikant Miha VETRIH, ki je s 6-2 6-3 premagal Portugalca Gulherma SILVO in Maj TOMAC, ki je bil s 7-5 6-3 boljši od Stefana IVIĆA iz Hrvaške. Izpadel je Nik JURJEVČIČ, katerega je s 6-3 6-1 izločil 1. nosilec, Avstrijec Lukas NEUMAYER.

Med dekleti sta bili uspešni Tjaša KLEVIŠAR, ki je s 6-2 6-2 premagala italijansko kvalifikantko Allegro MOGNATO in Alea BUBEK, ki je s 3-6 6-2 6-2 izločila Hrvatico Ito HABEKOVIĆ. Izgubili sta Lana STEFANOVIČ in Alja BELINGER.

Turnir Tennis Europe do 16 let poteka tudi v Novem Sadu in tudi tam nastopajo slovenski igralci. Uspešna sta Jan KUPČIČ in Mark ANDREJIČ GOLJAR, ki sta se uvrstila v tretji krog. Kupčič je v drugem s 6-0 6-1 izločil domačina Dušana OBRADOVIĆA, Andrejič Goljar je bil s 6-3 3-6 6-3 boljši od Srba Stefana POPOVIĆA. Med dekleti se je v tretji krog uvrstila Marija VIČIČ, v drugem pa je izpadla Tara GORINŠEK. Vičičeva je s 4-6 6-2 6-4 premagala domačinko Andjelo VIDOVIĆ.

Na ITF turnirju 5. ranga v Tuniziji je Tin KRSTULOVIČ izgubil uvodno tekmo v glavnem turnirju, kamor se je uvrstil iz kvalifikacij. S 3-6 6-4 6-3 ga je premagal Francoz Tom BISTON.