Blaž Kavčič še drugič letos ostal brez naslova

Blaž KAVČIČ je letošnjo teniško sezono odlično začel, a bo moral na nov, petnajsti naslov na turnirjih serije ATP Challenger kljub temu še počakati. Tudi v drugem letošnjem finalu je namreč ostal praznih rok. V Kyotu je bi v finalnem obračunu boljši 5 let mlajši Japonec, 24-letni Yashutaka UCHIYAMA, 227. igralec lestvice ATP. Ta je po uri in desetih minutah igre slavil s 6-3 6-4. Japonec je odlično serviral, zabil kar 17 asov in iz devetih poskusov dosegel tri breake. Blaž je na drugi strani tokrat serviral nekoliko slabše, ob štrih doseženih asih je napravil tri dvojne napake, ni pa izkoristil nobene priložnosti za break od skupaj petih, ki si jih je priigral. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 63-49 v korist Japonca.