Blaž Rola v Yokohami obstal na pragu glavnega turnirja

Drugo največje japonsko mesto Yokohama je naslednja postaja naših najboljših teniških igralcev. Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ nastopajo Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA. Slednji je moral v kvalifikacije in kot 1. nosilec po dveh zmagah izgubil odločilno srečanje za preboj v glavni turnir. V prvem krogu je brez težav s 6-4 6-1 premagal 23-letnega Japonca Imaia SHINTARA (ATP 437). Tudi v drugem krogu je bil uspešen. S 6-2 6-3 je premagal 22-letnega Rusa Evgenya KARLOVSKIYA, 484. igralca lestvice ATP. Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval še eno zmago, na drugi strani mreže pa je bil 19-letni Korejec Soon WOO KWONOM. 301. igralec lestvice ATP, prejšnji teden ga je v osmini finala Kyota premagal Grega ŽEMLJA, je bil boljši z rezultatom 6-4 6-4. Odločila sta dva breaka, oba pa je dosegel Korejec, po enega v vsakem nizu. Blaž je imel v srečanju vsega dve priložnosti za break, ki sta ostali neizkoriščeni. V končnem seštevku točk je bil Kwon boljši za tri (61-58).

Nasprotnika pa je po Blažu Kavčiču v glavnem žrebu dobil tudi Grega Žemlja. Kavčičev nasprotnik bo 31-letni Avstralec Marinko MATOŠEVIĆ, 257. igralec lestvice ATP, Žemlja pa bo igral s kvalifikantom, 20-letnim Avstralcem Blakom MOTTO, 305. igralcem lestvice ATP.