Blaž Rola začel z zmago, v igri ta teden še Žemlja, Kavčič, Juvanova, Pislakova, Potočnikova in Kolarjeva

Ta teden bomo spremljali nastope vseh treh naših najvišje uvrščenih igralcev na lestvici ATP, Žemlje, Kavčiča in Role. Vsi trije bodo nastopili na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Kyotu.

Prvi je nastopil Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 17-letni Japonec Toru HORIE, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Blaž je odlično nastopil in v vsega 49 minutah zmagal z rezultatom 6-4 6-3. Odlično je serviral in imel ob 9 asih 79 % izkoristek servisa. V drugem krogu tako pričakujemo slovenski obračun z Blažem KAVČIČEM, ki bo v prvem krogu igral s kvalifikantom, 32-letnim Jimmyem WANGOM iz Kitajskega Tajpeja.

Naš najvišje uvrščen igralec na lestvici ATP Grega ŽEMLJA zaseda na turnirju položaj 2. nosilca, v prvem krogu pa bo njegov nasprotnik 19-letni Avstralec Marc POLMANS, 223. igralec lestvice ATP.

Tamara ZIDANŠEK, ki je bila tudi ta teden prijavljena v Perthu je kot kaže nastop odpovedala, bosta pa v Hammametu na ITF turnirju (15.000 $) nastopili Kaja JUVAN in Manca PISLAK ter v Antalyi Nastja KOLAR in Nina POTOČNIK. V kvalifikacijah moškega Futuresa v Hammametu je že nastopil Grega BOH in v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubil z Italijanom Cristianom CARLIJEM. Neuspešen je bil v kvalifikacijah Futuresa v Džakarti tudi Filip Jakob ZUPANČIČ. Tudi on je izgubil uvodno srečanje, s 6-3 6-2 ga je izločil Malezijec Agil SYEDNAGUIB.