Tamara Zidanšek izgubila polfinale v Perthu

Tamara ZIDANŠEK je izgubila polfinani obračun na 25.000 $ vrednem ITF urnirju v avstralskem Perthu. Po dobri uri igre je bila s 6-1 7-5 boljša 17-letna Čehinja Marketa VONDROUSOVA, trenutno 315. igralka lestvice WTA, leta 2015 pa je bila najboljša mladinka na svetu. Čeprav ji ob prehodu med članice prvo leto ni šlo najbolje, pa je letošnjo sezono začela izjemno. Z današnjo je nanizala že dvajseto zaporedno zmago na turnirjih ITF in ima priložnost, da osvoji še tretji zaporedni turnir.

Zidanškova je imela v današnjem polfinlu, tako kot tudi na nekaterih prejšnjih tekmah kar nekaj težav z osvajanjem točk na drugi servis (uspešna je bila v 31,8 %) , svoj servis pa je izgubila šestkrat. Nasprotnici ga je odzela dvakrat, končno razmerje točk pa je bilo 69-51.

Tamara je osvojila novih 18 točk za lestvico WTA in bo prihodnji teden pri novi najvišji uvrstitvi v karieri, kot kaže pa bo tudi prevzela vodilno slovensko mesto na lestvici.