V Ljubljani in Mariboru se za točke borijo dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let

V Ljubljani in Mariboru ta konec tedna poteka OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih, ti igrajo v A in B turnirju, so v A turnirju znani polfinalisti, v B turnirju smo že dobili finalista.

Videli smo kar nekaj presenečenj. prvo je pripravil 1. igralec do 12 let, ki je nastopil s statusom nižje kategorije Matic KRIŽNIK. Ta je s 6-1 7-5 premagal 8. nosilca Jako PROTIČA ŽAKLJA. V drugem krogu je Simon JAVORŠEK izločil 6. nosilca Tita ŠKERLAVAJA, Svit KOS pa je boljši od 5. nosilca Taja DOLENCA. Marsel ŽNUDERL je v klubskem obračunu izločil 4. nosilca Maja PREMZLA. V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstili Lun OBRUL, ki je s 7-5 6-2 premagal Simona JAVORŠKA, Tristan FLANDER je s 6-1 6-4 izločil Svita KOSA, Marsel ŽNUDERL s 6-3 6-2 Jurija Maja MIKLAVCA, Sebastian DOMINKO pa s 6-3 6-3 Aljaža KIRBIŠA.

V B turnirju sta finalista Jan BUKOVEC (Tr-Kr) in Luka MARKOVIČ (Jaki).

V Mariboru igrajo deklice. V polfinale so se uvrstile 1. nosilka Pia Marija REBEC, s 6-1 6-2 je izločila Natalijo URH, Meta MARENK,ki je bila s 6-4 6-1 boljša od Leontine STOJANOVIĆ, Annika PLANINŠEK je s 6-4 6-1 premagala Hano NOVAK BEČIROVIČ in Manca LAMPRET, ki je bila 6-1 7-5 boljša od Maše VIRIANT.

Prva nosilka turnirja deklic je Marija Pia REBEC. (na fotografiji)