Tamara Zidanšek v četrtfinalu Burnija, Blaž Rola tekmo drugega kroga izgubil

Tamara ZIDANŠEK nadaljuje z dobrimi predstavami na ITF turnirju na Tasmaniji (60.000 $). V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala 195. igralko lestvice WTA, 26-letno Francozinjo Myrtille GEORGES, dosegla šestnajsto zmago na zadnjih osemnajstih srečanjih in se uvrstila v četrtfinale.Tu jo čaka 4. nosilka, 25-letna Američanka Asia MUHAMMAD, ki je na lestvici WTA trenutno uvrščena 2 mesti za Tamaro, na 165. mesto.

Manj uspešen je bil Blaž ROLA, ki po vrnitvi na igrišča nastope na ATP Challengerju, tudi ta se odvija v Burniju, končuje v drugem krogu. S 6-4 6-4 ga je premagal domačin Matthew EBDEN, trenutno na 648. mestu lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom. To je bil njun drugi medsebojni obračun in še druga zmaga za Avstralca. Blaž načrtuje v Avstraliji še en nastop, nato pa se seli nazaj v ZDA.