Manca Pislak in Tamara Zidanšek v Opolah brez zmage v glavnem turnirju

Na ženskem ITF turnirju v Opolah na Poljskem (25.000 $) sta nastopili dve Slovenki. V kvalifikacije je morala trenutno 515. igralka lestvice WTA, 19-letna Ljubljančanka Manca PISLAK, za katero je letos zelo uspešna sezona, saj je od začetka leta na letvici WTA pridobila več kot 500 mest. Z zmago na turnirjnu v Trbižu je osvojila tudi prvi naslov na profesionalnih teniških turnirjih. Kvalifikacije je začela dobro in v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala 22-letno Čehinjo Diano SUMOVO, 685. igralko lestvice WTA. Pislakova, ki je bila 11. nosilka kvalifikacij se je za napredovanje v glavni turnir borila s 4. nosilko, 27-letno Srbkinjo Vesno DOLONC, 418. igralko lestvice WTA. Dolončeva je bila boljša in je zmagala s 6-2 6-0.

Na Poljskem je nastopila tudi Tamara ZIDANŠEK, ki je precejšen del sezone preživela na "bolniški", a je na lestvici WTA kljub temu trenutno na 223. mestu. Lansko sezono je končala kot 309. igralka sveta, po dobrem letošnjem začetku pa je bila junija že na 184. mestu. Letos je osojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ in enega s skladom 10.000 $. Na zadnjih treh turnirjih, ki jih je odigrala v septembru in oktobru se je dvakrat uvrstila v četrtfinale in enkrat v polfinale, tokrat pa se je poslovila že po uvodnem nastopu. Tekmo z ukrajinsko kvalifikantko, 18-letno Anastasyo SHOSHYNO je izgubila z 0-6 7-6(6) 6-7(4). Srečanje je trajalo dve uri in štirideset minut, Zidanškova pa je bila skromna predvsem pri drugem začetnem udarcu, saj je bil izkoristek le-tega samo 33,3 %. Ob sedmih dvojnih napakah je svoj servis izgubila kar desetkrat. Tdui nasprotnica ni bila dosti boljša pri začetnem udarcu, kljub temu pa je izgubila servcis le sedemkrat, še dvanajstih priložnosti za odvzem servisa pa Zidanškova ni izkoristila. Shoshyna se na lestvici WTA sicer nahaja kar 300 mest za Zidanškovo, pa tudi sicer se letos lahko pohvali z le enim osvojenim ITF turnirjem. Poškodbe so Zidanškovi vendarle pustile nekaj posledic, a upamo, da se bo kmalu vrnila v zmagovalni ritem in se približala svoji najvišji uvrtstitvi na letvici WTA.

Obe dekleti bosta imeli novo priložnost že prihodnji teden, ko bosta nastopili na ITF turnirju v Valenciji.