Grega Žemlja poražen v finalu ATP Challengerja v Avstraliji

Grega ŽEMLJA je izgubil finale na ATP Challengerju v Traralgonu z nagradnim skladom 50.000 $. Še tretjič leto je tako ostal brez finalčne zmage.

V polfinalu je v dobri uri z rezultatom 6-2 6-4 premagal 22-letnega domačina Luka SAVILLO, 273. igralca lerstvice ATP. Grega je odlično serviral in osvojil kar 80 % točk na prvi in drugi servis (34-42). Nasprotniku je servis odvzel štirikrat, sam ga je izgubil enkrat in to ob edini priložnost, ki jo je ponudil nasprotniku.

V finalu je za prvi naslov letos igral z 22-letnim Avstralcem Jordanom THOMPSONOM, ta teden 95. igralcem sveta in 1. nosilcem turnirja. Avstralec je upravičil svoj status na turnirju in Gregu prepustil vsega tri igre ter slavil s 6-1 6-2.

. Kljub porazu bo uvrstitev v finale Žemlji na novi lestvici ATP prinesla napredovanje za 15 mest in uvrstitev na 154. mesto.

Na slednjo prložnost za popravo uvrstitve bo imel že prihodnji teden na challengerju v Canberri.