Blaž Rola in Blaž Kavčič končala z nastopi na ATP Challengerjih v Columbusu in Izmiru

Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta ta teden nastopila na ATP Challengerjih v Izmiru in Columbusu.

Rola je v ameriškem Columbusu v prvem krogu brez težav odpravil Južnoafričana Nicolaasa SCHOLTZA, 383. igralca lestvice ATP. Izid se je glasil 6-3 6-2. V drugem krogu pa je bil 25-letni Američan Tennys SANDGREN (ATP 263) boljši. Rola je izgubil 6-7(3) 3-6.

Izgubil je tudi Kavčič, ki je včeraj v Izmiru začel tekmo prvega kroga v kateri mu je nasproti stal mladi 18-letni Grk, trenutno 1. mladinec sveta, Stefanos TSITSIPAS, ki je na lestvici ATP že na visokem 321. mestu. Srečanje je bilo pri izidu 5-4 in servisu Kavčiča prekinjeno in se je nadaljevalo danes. Blaž je začel z izgubo servisa in s tem prvega niza, v drugem nizu pa je vsak od igralcev izgubil servis po dvakrat, v podaljšani igri pa je bil boljši Grk, ki je po dveh urah igre slavil s 6-4 7-6(5).