Na turnirju TE Banka Koper Junior Open 2016 četrtfinalisti Tjaša Klevišar, Alea Bubek, Alja Belinger, Nika Strašek in Blaž Vidovič

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Kopru so že odigrali tekme tretjega kroga, tako da smo dobili četrtfinaliste.

Pri dečkih je uvrstitev v četrtfinale uspela samo našemu prvemu loparju do 14 let, Ptujčanu Blažu VIDOVIČU, ki je v slovenskem obračunu s 6-0 6-2 premagal Jana DIMITRIJEVIČA. Nik JURJEVČIČ je moral priznati premoč Hrvatu Lovru SUEVICHU, ki je zmagal s 7-5 6-4.

Še bolje so se odrezale deklice. V četrtfinale so se uvrstile kar štiri. Tjaša KLEVIŠAR je s 6-1 6-3 premagala Slovakinjo Katerino Planickovo PLANICKA, Alea BUBEK ( na fotografiji) je bila s 6-4 7-6(5) boljša od 1. nosilke Katarine TRIVIĆ iz BiH, od njene sonarodnjakinje, 6. nosilke Sare MIKAĆA pa je bila s 7-6(7) 6-4 boljša tudi Alja BELINGER. Še četrto slovensko zmago je priigrala Nika STRAŠEK, ki je s 6-1 6-2 izločila 7. nosilko, Avstrijko Anastasio DIMITRIJEVIC.

Foto: A. žIVIN