Blaž Kavčič zmagovalec ATP Challengerja v Bangkoku

Blaž KAVČIČ se je iz New Yorka preselil v Bangkok, kjer je z zmago končal nastope na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $.

V finalu je bil njegov nasprotnik 1. nosilec, Japonec Go SOEDA, 147. igralec lestvice ATP.

Blaž je prvi niz dobil s 6-0, po izgubljeni sedmi zaporedni igri pa je Japonec tekmo predal. To je prvi osvojeni Challenger za Kavčiča v tej sezoni.

V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 24-letni Japonec Yasutaka UCHIYAMA, 354. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje brez težav dobil s 7-5 6-4. V celotnem srečanju nasprotniku ni ponudil nobene priložnosti za break, ob odličnem serviranju pa je imel izkoristek prvega servisa 85 in drugega 68 %.

Enako je nadaljeval v drugem krogu, ko mu je nasproti stal 4. nosilec, 29-letni Izraelec Amir WEINTRAUB, 209. igralec lestvice ATP.

Tudi v drugem srečanju je bil Blaž prepričljiv. V uri in sedemnajstih minutah je zmagal s 6-4 6-3, ob odličnem serviranju, zabil je tudi 11 asov, pa nasprotniku tudi tokrat ni ponudil niti ene priložnosti za break. Sam si jih je ustvaril kar trinajst, tri pa je tudi izkoristil in zanesljivo napredoval v četrtfinale.

V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik 8. nosilec, 30-letni Japonec Yuya KIBI, 290. igralec lestvice ATP. Blaž je nadaljeval z dobro igro in Japoncu v manj kot tričetrt ure prepustil vsega 4 igre. Zmagal je s 6-2 6-2.

V polfinalu je igral s 26-letnim Slovakom Norbertom GOMBOSEM, 345. igralcem lestvice ATP, za katerega je bil to prvi polfinale na turnirjih serije challenger letos. Blaž je bil uspešen tudi v četrto in je zmagal s 6-4 7-6(2).