Blaž Vidovič finalist med posamezniki in z Žigo Kovačičem finalist dvojic v Mostarju, v Zagrebu za naše predstavnike konec nastopov v četrtfinalih

Odlično se je ta teden odrezala naša majhna ekspedicija na turnirju TE 14 v Mostarju. Ptujčan Blaž VIDOVIČ se je s šestimi zmagami med posamezniki iz kvalifikacij prebil do finala. Za polfinalni nastop je v četrtfinalu s 6-1 2-6 6-3 izločil 2. nosilca Budimirja TOMANOVIĆA iz Črne Gore, v polfinalu pa je bil s 6-1 6-2 boljši od 4. nosilca, Hrvata Lovrema ERCEGA. Za prvi naslov na turnirjih TE se bo boril s Francozom Terencom ATMANEJEM.

Med deklicami se je Nika STRAŠEK uvrstila v četrtfinale, tu pa je morala premoč priznati 1. nosilki Sari SUCHANKOVI iz Slovaške, ki je zmagala s 6-0 6-0.

Odlično sta zaigrala v konkurenci dvojic Vidovič in Žiga KOVAČIČ, ki sta se uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-4 6-4 premagala Hrvata Lovreja ERCEGA in Poljaka Jaszo SZAJRYCHA, v finalu pa sta morala premoč priznati Francozoma, 1. nosilcema Trencu ATMANEJU in Axelu GARCIANU.

Na turnirju TE 14 v Zagrebu je pri dečkih nastope v četrtfinalu končal Jon Lan ŠUNTAR. S 6-1 6-0 ga je izločil 1. nosilec, domačina Borna DEVALD. Tudi pri deklicah je bilo slovenskih nastopov konec v četrtfinalu, kjer sta se poslovili Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR. Lovričevo je s 6-1 6-1 premagala Hrvatica Noa KRZNARIĆ, od Klevišarjeve je bila boljša Kitajka Yujiao CHE, ki je za nastop v Zagrebu prejela posebno povabilo.