Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Eva Zagorac, Nina Potočnik in Tomislav Ternar nastope končali v polfinalih turnirjev ITF, Polona Hercog hitro izpadla v kvalifikacijah Madrida

bm, 30.4.2016

Odlične nastope na članskih turnijih ITF nadaljujejo Eva ZAGORAC, Nina POTOČNIK in Tomislav TERNAR. Vsi trije so se namreč uvrstili v polfinale.

Eva ZAGORAC je v Tučepih dosegla uspeh kariere, saj se je po zmagi s 3-6 7-6(8) in 7-6(5) nad 2. nosilko, Hrvatico Adrijano LEKAJ uvrstila v polfinale, kjer je nato izgubila s Hrvatico Ano MIJACIKO. Ta je bila boljša s 6-7(5) 6-2 6-3.

Druga slovenska polfinalistka je bila Nina POTOČNIK, ki je v zgornjem delu žrebne liste s 6-0 6-2 premagala srbsko kvalifikantko Katarino JOKIĆ, v polfinalu pa je tudi ona morala premoč priznati nasprotnici. 1. nosilka Hrvatica Tereza MRDEŽA je zmagala s 6-2 6-3.

Na Futuresu v Szegedu pa je bil polfinalist Tomislav TERNAR, ki je z odličnimi igrami prekinil serijo štirih zaporednih porazov v prvih krogih turnirjev serije Futures. V četrtfinalu je s 6-3 6-2 premagal domačega povabljenca Viktorja FILIPENKA, tudi on pa si ni uspel priigrati finala. S 6-2 7-5 ga je premagal 1. nosilec Belgijec Germain GIGOUNON.

Slabšo serijo nastopov pa nadaljuje Polona HERCOG. V prvem krogu kvalifikacij na WTA turnirju v Madridu jo je s 6-4 6-4 premagala Američanka Madison BRENGLE, ki je na lestvici WTA uvrščena 20 med pred Hercogovo.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.