Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tamara Zidanšek, Nina Potočnik, Nastja Kolar, Dalila Jakupović, Eva Zagorac in Tomislav Ternar zmagali v uvodnih srečanjih

bm, 28.4.2016

Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ ta teden nastopata na ITF turnirju (25.000 $) v švicarskem Chiassu. Začeli sta dobro. Zidanškova je v prvem krogu s 6-2 6-4 premagala 23-letno špansko kvalifikantko, Yvonne CAVALLE-REIMERS. S tem je v šestem srečanju zabeležila še šesto zaporedno zmago. Jakupovičeva je bila s 6-3 7-5 boljša od hrvaške kvalifikantke Silvije NJIRIĆ.

Dobro je ITF turnir (10.000 $) v Tučepih na Hrvaškem začela tudi 19-letna Nina POTOČNIK, 653. igralka lestvice WTA. V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagala 25-letno Čehinjo Petro KREJSOVO, ki je na lestvici WTA uvrščena 180 mest nižje.

Še tretja Slovenka, ki ta teden nastopa na turnirjih ITF je začela z zmago. Nastja KOLAR je na turnirju v madžarskem Gyoru (10.000 $) druga nosilka. V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagala moldavijsko kvalifikantko Lano TISCHENKO.

Uspešen je buil tudi Tomsilav TERNAR. Na Futuresu v Szegedu je v prvem krogu s 6-1 6-2 premagal švedskega kvalifikanta Dragosa Nicolaea MADARASA.

Edina, ki ji v prvem krogu ni uspelo je Polona REBERŠAK. Na ITF turnirju v Tučepih je morala premoč priznati 1. nosilki, Hrvatici Terezi MRDEŽA, 284. igralki lestvice WTA, ki je bila boljša s 6-2 6-2.

V Tučepih je bil v prvem krogu uspešna Eva ZAGORAC . S 7-6(4) 7-6(6) je premagala Nemko Carino LITFIN.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.