Grega Žemlja ostaja na Kitajskem, Blaž Rola v Ostravi (v živo), Polona Hercog v Rabatu

Grega ŽEMLJA, Blaž ROLA in Polona HERCOG ta teden nadaljujejo z nastopi na turnirjih serije ATP Challenger in WTA.

Grega ŽEMLJA, ta teden je na lestvici ATP pridobil 15 mest in je s 146. mestom najvišje uvrščen Slovenec, ostaja na Kitajskem, kjer bo v Anningu nastopil na Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $. Zasedba na turnirju je neokilko skromnejša kot je bila v Nanjingu, tako da bo zasedel mesto 4. nosilca. V prvem krogu se bo pomeril s 27-letnim Srbom Miljanom ZEKIĆEM, 236. igralcem lestvice ATP.

Najboljši rezultat sezone si bo poskušal v Ostravi na Challengerju (42.500 €) priigrati Blaž ROLA, ki je na lestvici ATP ta teden izgubil kar 35 mest in je zdrsnil na 195. mesto. V prvem krogu bo že v ponedeljek okrog 14. ure igral z 21-letnim Argentincem Pedrom CACHINOM, 242. igralcem lestvice ATP. Srečanje lahko v živo spremljate TUKAJ

V maroškem Rabatu bo na WTA turnirju (250.000 $) nastopila Polona HERCOG, ki na lestvici WTA tudi ta teden ostaja na 91. mestu. Tokrat je uvrščena neposredno v glavni turnir, v prvem korgu pa bo v ponedeljek okrog 15. ure igrala s staro znanko, 22-letno Madžarko Timeo BABOS, 40. igralko sveta, s katero sta se doslej pomerili že štirikrat. Vsa štiri srečanja je dobila Hercogova, zadnji v Bad Gasteinu lani in Monterreyu letos pa gladko v dveh nizih.

Kar tri naše igralke pa bodo ta teden nastopile na ITF turnirju (25.000 $) v švicarskem Chiassu. Na turnirju so prijavljene Tadeja MAJERIČ, Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. .

V madžarskem Gyoru je na ITF turnirju prijavljena (10.000 $) Nastja KOLAR.

V Tučepih so na ITF turnirju (10.000 $) prijavljene Nina POTOČNIK, Eva ZAGORAC in Polona REBERŠAK.