Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Grega Žemlja na zmagovalni poti tudi v Nanjingu, Blaž Rola klonil v četrtfinalu Torina

bm, 22.4.2016

Grega ŽEMLJA v Nanjingu nadaljuje zmagovito pot. V današnjem polfinalnem obračunu je po dveh urah in devetih minutah premagal 25-letnega Američana Daniela NGUYENA, 220. igralca lestvice ATP. V izenačenem srečanju je o zmagovalcu odločila podaljšana igra tretjega niza, ki jo je na 4 dobil Žemlja. Končni izid se je glasil 4-6 7-5 7-6(4). Oba igralca sta bila zanesljiva pri začetnem udarcu, vsak je izgubil servis le po trikrat, tretji odločilni niz pa sta končala brez izgubljenega začetnega udarca. V seštevku točk je bil Američan celo boljši s 96-93.

Žemlja se bo v polfinalu pomeril z v Ukrajini rojenim Kazahstancem, prav tako 29-letnim, 11 cm višjim, 193 cm visokim Aleksandrom NEDOVYESOVIM, 209. igralcem lestvice ATP.

Popoldne je na ATP Challengerju v Torinu nastopil Blaž ROLA. V četrtfinalu je igral s 24-letnim Špancem Enriquejem LOPEZOM PERESOM, 300. igralcem lestvice ATP in izgubil s 6-7(3) 2-6. Rola je imel v prvem nizu že eno zaključno žogo, ki pa je ni izkoristil. Sicer je imel v srečanju tri priložnosti za break, izkoristil ni nobene, na drugi strani je Lopez-Perez izkoristil obe, ki sta se mu ponudili.

Blaž tako letos še naprej ostaja brez uvrstitve v polfinale, nazadnje je polfinalni nastop beležil oktobra 2015 v Fairfieldu.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.