Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

V Piestanyu na Slovaškem zmaga za Kristino Novak, mlajši na Hrvaškem in Madžarskem

bm, 19.4.2016

Naše mladinke ta teden nastopajo na ITF turnirju 2. ranga v Slovaškem Piestanyu. V glavnem turnirju nastopajo Kaja JUVAN, ki ji pripada mesto 2. nosilke in je v prvem krogu prosta, v drugem pa bo igrala s slovaško kvalifikantko Andreo MAYEROVO. Srečanji prvega kroga pa sta že odigrali Kristina NOVAK, ki je s 6-3 6-4 premagala Rusinjo Anno UKOLOVO in Anja GAL, ki je s 3-6 5-7 izgubila s češko povabljenko Deniso HINDOVO.

V kvalifikacijah je nastopila Zala DOVNIK, a je uvodno srečanje s Slovakinjo Viktorio SUROVO izgubila z 6-2 2-6 4-6.

Na turnirju TE 14 v Splitu je v glavnem turnirju med dečki nastopil Gal EMERŠIČ POTOČNIK in izgubil tekmo prvega kroga. S 6-3 6-1 ga je premagal 4. nosilec, Švicar Dominic Stephan STICKER. V kvalifikacijah sta nastopila Aljaž JERAN pri dečkih in Tara Katarina MILIĆ pri deklicah, a se nobenemu ni uspelo uvrstiti v glavni turnir.

Na turnirju TE 16 na Madžarskem sta nastopila Filip Jeff PLANINŠEK in Borut ŠRAJ. Slednji je moral v kvalifikacije, kjer je izgubil tekmo zadnjega kroga, a je nato napredoval v glavni turnir kot srečni poraženec in v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 2-6 6-3 premagal Čeha Jana JERMARJA. V kvalifikacijah je nastopil tudi Filip Jeff PLANINŠEK in se z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir, tudi tu pa je zmagal v prvem krogu. S 7-5 3-6 6-1 je premagal domačina Dominika THURI NAGY.

V nadaljevanju sta oba izgubila. Šraja je s 6-1 7-5 premagal Avstrijec Tobias PUERRER, od Planinška je bil s 6-3 6-3 boljši 1. nosilec turnirja, Romun Cezar CRETU.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.