Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Grega Žemlja in Natalija Šipek v drugi krog, slab dan za Majeričevo, Jakupovičevo in Kočevarja Dešmana

bm, 12.4.2016

Grega ŽEMLJA je z zmago začel nastope na ATP Challengerju v Koreji. V prvem krogu je s 6-3 6-2 premagal Tajca Wishaya TRONGCHAROENCHAIKULA, 1250. igralca lestvice ATP. V drugem krogu ga čaka težje delo, njegov nasprotnik bo 26-letni Jason JUNG iz Tajpeha, 233. igralec lestvice ATP.

V prvem krogu Herakliona je na ITF turnirju (10.000 $) nastopila Natalija ŠIPEK, ki je lovila prvo zmago v uvodnem krogu, potem ko je na preteklih štirih turnirjih nastope končala že po prvem srečanju. Njena nasprotnica je bila 20-letna švicarska kvalifikantka Sara OTTOMANO, 815. igralka lestvice WTA. Tokrat je bila Šipkova uspešna. Švicarko je ugnala z 2-6 6-2 6-2 in se uvrstila v drugi krog.

Na ITF turnirju v Carigradu (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ v prvem krogu s 5-7 2-6 izgubila z Romunko, 25-letno Alexandro CADANTU, 231. igralko lestvice WTA. Tudi Dalila JAKUPOVIĆ je ta teden nastope končala že v prvem krogu. Na ITF turnirju v Shenzhenu (50.000 $) jo je s 4-6 6-3 7-6(6) izločila 21-letna Korejka Su Jeong JANG, 196. igralka lestvice ATP.

Z nastopi je v prvem krogu Futuresa v Heraklionu končal Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 7-6(4) 6-4 ga je premagal francoski kvalifikant, 19-letni Alexandre MULLER, 605. igralec lestvice ATP.

.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.