Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nove lestvice ATP in WTA slovenskim igralkam in igralcem niso prinesele vidnih izboljšav

bm, 4.4.2016

Po zaključku turnirja v Miamiju so se ponovno spremenile svetovne članske teniške lestvice ATP in WTA, ki pa našim najboljšim igralcem in igralkam niso prinesle bistvenih izboljšav, večina jih je celo nekoliko nazadovala.

Pri članih ostaja najvišje Blaž ROLA, ki je izgubil še tri mesta in je ta teden na 165. mestu. Grega ŽEMLJA je pridobil štiri mesta in je na 187. mestu, Blaž KAVČIČ in Tom KOČEVAR DEŠMAN sta izgubila po 9 mest in ta teden je Kavčič na 247., Kočevar Dešman pa na 432. mestu. Vsi ostali igralci so uvrščeni pod 500. mestom.

Tudi pri članicah slika ni bistveno boljša. Na robu stoterice se še drži Polona HERCOG, ki je kot najvišje uvrščena Slovenka na 93. mestu lestvice WTA. Sledijo ji Tadeja MAJERIČ (242)Tamara ZIDANŠEK (271), Dalila JAKUPOVIĆ (289), Nastja KOLAR (325), Pia ČUK (518) in Natalija ŠIPEK (590).

Mladinske lestvice še niso spremenjene.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.