Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

V kvalifikacijah Herakliona in Hamammeta Slovenci in Slovenke neuspešni, v Novem Sadu v glavni turnir Krstulovič in Topčič

bm, 3.4.2016

Na ženskem ITF turnirju in moških Futuresih v Heraklionu in Hamammetu slovenski igralci in igralke niso bili uspešni, sdaj se nobenemu ni uspelo uvrstiti v galvni turnir. Zadnja je nastopila v finalu kvalifikacij Herakliona Eva ZAGORAC in s 7-5 2-6 0-6 izgubila s 25-letno Maltežanko Elaine GENOVESE. Po porazu v finalu kvalifikacij je izpadla Saša KLANEČEK, s 6-3 6-3 jo je premagala Belgijka Steffi DISTELMANS. Neuspešen pa je bil tudi Anže LOVIŠČEK, ki je v drugem krogu kvalifikacij z 2-6 3-6 izgubil z Američanom Elexandrom CENTENARIJEM.

V glavnem turnirju so prijavljeni Tom KOČEVAR DEŠMAN, Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR.

V Hamammetu pa je izgubil Marko STOŠIĆ. V uvodnem kvalifikacijskem srečanju ga je s 6-3 6-7(6) 6-2 premagal Portugalec Goncalo FALCAO.

V glavnem turnirju Herakliona bo nastopila Natalija ŠIPEK, v Hamammetu pa sta v glavnem ženskem ITF turnirju (10.000 $) prijavljeni Pia ČUK in Tamara ZIDANŠEK.

Na ITF turnirju v Koreji (25.000 $) sta prijavljeni Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ.

Tin KRSTULOVIČ in Gašper TOPČIČ sta v kvalifikaciojah turnirja TE 16 v Novem Sadu zmagala po trikrat in se zanesljivo uvrstila v glavni turnir. V drugem krogu kvalifikacij je izpadel Tim TEKAVEC.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Miha VELIČKI, Alen TUŠEK, Matic PODLIPNIK, Filip Jeff PLANINŠEK, Patrick KOVAČEVIČ in Borut ŠRAJ pri fantih ter Eva KALAN pri dekletih.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.