Tudi letos v maju Koper gosti turnir Tennis Europe do 12 let, torek zadnji dan za prijave

Teniški klub Koper bo od 21.-30.maja letos že devetič zapored organiziral močan mednarodni teniški turnir za otroke v starosti od 8-12 let, imenovan 9.Luka Koper Junior Open. Gre za enega najprestižnejših turnirjev v Evropi na peščeni podlagi do 12 let. Turnir je vsekakor nekakšna prelomnica za nadaljnjo kariero vsakega mladega tenisača, saj najboljši igralci in igralke s tega turnirja danes že krojijo sam svetovni mladinski vrh. Med zmagovalce tega turnirja se je vpisal tudi Miomir Kecmanovič iz Srbije, zmagovalec lanskoletnega Orange Bowla in Coffe Bowla do 18 let, danes pa je 6. igralec sveta v isti starostni kategoriji.

Poleg mednarodnega dela bosta zanimiva tudi ogrevalni 9. Luka Koper Junior Open Warm Up Open do 11 let, ki se bo začel bo dan pred pričetkom glavnega turnirja do 12 let (za igralce letnik 2005 in mlajši) in seveda 9. Luka Koper Open turnir v mini, midi, tenisu do 10 in 11 let, ki bo teden dni kasneje in to v času finalnih tekem mednarodnega dela (28-29.maj).

V glavnem turnirju bodo nastopili tudi zmagovalci prestižnega Smrikva Bowl turnirja do 10 let in turnirja v priznani francoski teniški akademiji Patrick Mouratoglu Tennis tournament Under 11, ki bodo prejeli posebmo vabilo Teniškega kluba Koper.

Na turnir se lahko prijavite online preko spletne strani www.tenniseurope.org, za uspešno prijavo pa je potreben pridobljen IPIN in odprt Tennis Europe Account. Za pomoč pri pridobivanju obeh računov se lahko vsak dan obrnete na 031-353-145 ali pošljete mail na tk.koper@siol.net.

Rok za uspešno prijavo za mednarodni del je 26.april 2016 do 14 ure, prijavite pa se lahko že od 28.marca dalje.

Vse o zmagovalcih tega prestižnega turnirja in dogajanju v preteklosti si lahko preberete na uradni spletni strani www.jrkoperopen.com .