Živa Falkner osvojila turnir TE v Zagrebu, Kaja Juvan klonila šele v finalu na turnirju ITF v Piestanyu

Naša mlada dekleta so izjemno zaključila nastope na mednarodnih mladinskih teniških turnirjihtedna, ki se končuje.

Prvi turnir Tennis Europe do 14 let v karieri je v Zagrebu osvojila 13. letna Živa FALKNER, ki bo v tej starostni kategoriji nastopala tudi prihodnje leto. Živa je trenutno 55. igralka lestvice TE do 14 let, v Zagrebu pa je bila 3. nosilka. V finalu je s 2-6 7-6(4) 7-6(4) premagala 5. nosilko Lauro TOMIĆ, 73. igralko lestvice Tennis Europe. V tretjem nizu je Živa v podaljšani igri zaostajala že z 1-4, nato pa nanizala šest zaporednih točk in osvojila odločilno 13. igro.

Čestitamo!

Kajo JUVAN je na ITF turnirju 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem šele v finalu ustavila in ji s tem preprečila osvojitev prvega turnirja ITF v karieri 3. nosilka, leto dni starejša Čehinja Monika KLINAROVA, 73. igralka lestvice ITF.

Kaja je na poti do finala glavnino dela opravila v 2. krogu, ko je izločila 1. nosilko Miriam KOLODZIEJEVO, 18. mladinko sveta, v četrtfinalu pa je nato izločila rojakinjo Niko KOZAR. V polfinalu je premagala tri leta starejšo, 17. letno Čehinjo Sabino MACHALOVO, sicer šele 670. mladinko sveta, ki pa je v zadnjem času v odlični formi, saj je prejšnji mesec osvojila ITF turnir 4. ranga v Trnavi, do današnjega poraza s 6-7(5) 4-6 pa je nanizala 11 zaporednih zmag.

A kaj, ko je statistika Kaje JUVAN prav tako blesteča, saj je na zadnjih petnajstih srečanjih do današnjega finala izgubila samo enkrat in to prejšnji teden z Nino POTOČNIK v finalu Firenc.

Kaja JUVAN je dvakrat zapored prišla v zaključek turnirja skozi kvalifikacije in je bila današnja finalna tekma že njena osma v zadnjem tednu. Z osvojenimi novimi 75 točkami za svetovno mladinsko lestvico pa jo bomo na novi lestvici našli okrog 380. mesta. Trenutno je 715. mladinka sveta.

Čestitamo!