Delovni obisk predsednika in direktorja TZS v TK Ptuj

V ponedeljek sta se na delovnem obisku v TK Ptuj mudila predsednik TZS g. Marko UMBERGER in direktor TZS g. Gregor KRUŠIČ. Ogledala sta si klubsko infratsrukturo in se z odgovornimi v klubu pogovarjala o mogočih oblikah sodelovanja in nudenja pomoči, predvsem najbolj perspektivnim igralcem in igralkam.

Vodstvo Teniške zveze Slovenije se trudi za tesnejše sodelovanje s klubi, tekmovalci, trenerji, predvsem tistimi, ki so tekmovalno ambiciozni in imajo v svojih vrstah obetajoče tekmovalce.

Teniški klub Ptuj je zagotovo eden izmed teh, saj je v bližnji preteklosti vzgojil vrsto odličnih igralcev in igralk, med njimi Blaža ROLO in Nino POTOČNIK, trenutno pa ima v svojih vrstah vodilno slovensko igralko na mladinski svetovni teniški lestvici Tamaro ZIDANŠEK, vodilno igralko na lestvici TZS do 12 let Niko STRAŠEK in perspektivna mladinca Svena LAHA in Marušo PLANK, če omenimo samo nekatere.

Njihov trener Zoran KRANJC je bil leta 2014 s strani trenerske organizacije izbran za trenerja leta.

Klub vsako leto tudi odlično organizira domače in mednarodne teniške turnirje.

Sicer pa bosta predsednik in direktor s tovrstnimi obiski nadaljevala tudi v prihodnje in se tako na operativnem nivoju seznanila s klubsko problematiko in v sodelovanju z vodstvi klubov iskala poti in načine delovanja klubov in zveze, ki bodo še okrepili razvoj in popularizacijo tenisa v Sloveniji ter za obe strani sprejemljive oblike pomoči najbolj perspektivnim teniškim igralkam in igralcem.

Na fotografiji: Zoran Kranjc,Tamara Zidanšek in Marko Umberger