Blaž Kavčič proti najvišji uvrstitvi na lestvici ATP, visoko tudi mladinke na lestvici ITF

Na novi lestvici profesionalnih teniških igralcev ATP je Blaž KAVČIČ priodobil 8 mest in je ta teden na 77. mestu in le še 9 mest zaostaja za svojo najboljšo uvrstitvijo v karieri, ko je bil avgusta 2012 že 68. igralec sveta.

Blaž ROLA je pridobil eno mesto in je ta teden na 103. mestu. Janez SEMRAJC je na 293. mestu, novo najboljšo uvrstitev je na lestvici ATP zabeležil Tom KOČEVAR DEŠMAN s 528. mestom, sledi Grega ŽEMLJA, ki je na 532. mestu in Mike URBANIJA, ki je na 540. mestu. Med najboljšimi 1000 igralci je še Tomislav TERNAR na 722. mestu.

V kokurenci deklet za Slovenke bistvenih sprememb ni. Vodilna igralka ostaja Polona HERCOG (66), sledijo pa Nastja KOLAR (241), Tadeja MAJERIČ (243), Dalila JAKUPOVIĆ (301), Petra RAMPRE (359) in Tamara ZIDANŠEK (708).

Na mladinski lestvici ITF je najvišje uvrščena Tamara ZIDANŠEK na 17. mestu, sledijo pa ji Nina POTOČNIK (57) Manca PISLAK (59), Hana MRAZ (105), Veronika ERJAVEC, ki je pridobila 44 mest (261), Nika KOZAR (295), Kristina NOVAK (578), Zala DOVNIK (699) in Kaja JUVAN (709). Med najboljšimi 1000 igralkami sta še Nika ZUPANČIČ (770) in Nika RADIŠIČ (860).

Med fanti je na mladinski lestvici najvišje Jakob Aljaž KAPLJA (536), sledijo pa mu Bor SCHWEIGER MUŽAR (622), Sven LAH (623) Jernej ZAPLOTNIK (717), Grega KOKALJ (918), Grega BOH (959) in Miha OKORN (982).