Polona Hercog ponovno začenja s treningi

Polona HERCOG sporoča, da se počasi vrača v normalen trenažni proces. Po dvotedenski vadbi v fitnesu, bo počasi začela tudi s teniškimi treningi.

S kondicijskim trenerjem in fizioterapevtom, sem opravila dvotedenski program, ki je bil skrbno načrtovan. Bilo je nujno dobiti odgovore, ali je telo že pripravljeno na napore, ki jih zahteva trening pod večjimi obremenitvami. V naslednjem tednu se nam pridruži tudi Igor Šarič, tako da bodo končno vključeni tudi teniški treningi, ki jih zelo pogrešam. Zavedam se, da bi bilo vsako prehitevanje dogodkov nevarno, zato mi ne preostane drugega, kot da sem potrpežljiva in sledim programu, ki je bil sestavljen na podlagi zdravniških izvidov. Na WTA turnejo se hočem vrniti 100% pripravljena, tudi če to pomeni izgubo še kakšnega dodatnega turnirja.

Odpovedala sem turnirja v Indian Wells in Miami. Glede na potek treningov in mojo pripravljenost, pa se bomo odločili, ali bom pred začetkom peščenega dela sezone odigrala še kakšen turnir na trdi podlagi ali ne.Moj edini cilj je, da sezono od vrnitve na turnirje naprej odigram kompletno in se že letos vrnem nazaj na svoj najboljši položaj na WTA rankingu,
je v sporočilu zapisala Polona HERCOG.