Slab dan za slovenske teniške igralce in igralke, porazi Aljaža Bedeneta, Andreje Klepač, Tjaše Šrimpf in Maše Zec Peškirič

Dobre novice so danes prišle samo iz Kitajske, kjer je bil uspešen Blaž ROLA. Ostali danes niso bili uspešni.

Na ATP turnirju serije 250 v Sao Paulu je v prvem krogu nastopil Aljaž BEDENE. Aljaž, za katerega je bil to že četrti nastop na južnoameriški turneji tudi tokrat z izkupičkom ne bo zadovoljen. Na prvih treh turnirjih je dvakrat izgubil s FOGNINIJEM in enkrat z GRANOLLERSOM, tokrat pa je bil njegov nasprotnik v prvem krogu izkušeni 33. letni Španec Albert MONTANES, 68. igralec lestvice ATP, s katerim se doslej še nista pomerila, njegova kareiera pa je v zatonu.

MONTANES se v zadnjem času namreč ne more pohvaliti z dobrimi izidi, saj je od avgusta 2013 nastopil desetkrat, kar devetkrat pa je igrišče zapustil poražen. Nazadnje ga je v Riu s 6-1 6-2 premagal Rafael NADAL.

Svojo drugo zmago pa je dosegel prav proti Aljažu, katerega je v vsega eni uri premagal s 6-2 6-2. Aljažu danes ni stekel servis, saj je bil izkoristek njegovega začetnega udarca samo 55 % ( Montanes 82%). Aljaž si je priigral tri break priložnosti, a ni uspel nobene izkoristiti, MONTANES je od štirih izkoristil vse štiri. Očitna je bila tako tudi razlika v osvojenih točkah, 52-31 v korist Španca.

Na WTA turnirju v Florianapolisu je v konkurenci dvojic nastopila Andreja KLEPAČ. S Hrvatico Darijo JURAK sta v prvem krogu izgubili s Stephanie Vogt in Arantxo Rus s 4-6, 6-4 [8-10].

Z nastopi je že končala na ITF turnirju (10.000 $) v španski Palmanovi Pia ČUK. V tretjem krogu kvalifikacij je pri zaostanku 2-5 v prvem nizu predala srečanje Italijanki Nicole FOSSA HUERGO.

Izgubila je tudi Tjaša ŠRIMPF. V prvem krogu ITF turnirja (10.000 $) v Antalyi jo je s 6-1 6-0 premagala Gruzijka, 22. letna Ekaterine GORGODZE, 400. igralka lestvice WTA.

Prav tako je z nastopi v prvem krogu ITF turnirja (25.000 $) v Beinascu končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Z rezultatom 6-4 4-6 6-3 je bila boljša Ukrajinka Anastasiya VASYLYEVA.