Na OP 18 v Krškem zmagovalec Bor Schweiger Mužar, v Ljubljani najboljša Tjaša Jerše

Končana sta turnirja do 18 let za fante in dekleta, ki sta se igrala ta konec tedna v Krškem in v Ljubljani.

Na turnirju fantov do 18 let v Krškem so spremljali zanimive in napete zaključne obračune. V finalu sta se pomerila Domen GOSTINČAR (ŽtkMb) in Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec)

Turnir je osvojil četrto postavljeni Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je bil v finalu s 6-0 7-5 boljši od prvega nosilca turnirja.

Na turnirju je bilo najbolj napeto v četrtfinalnem srečanju med 1. nosilcem Domnom GOSTINČARJEM in 6. postavljenim Filipom Jakobom ZUPANČIČEM. Srečanje je je trajalo 3 ure in 52 minut, na koncu se je zmage veselil Domen GOSTINČAR, ki je slavil z rezultatom 75 67(6) 76(5). Tudi njegov polfinalni nasprotnik Primož VOVK je za zmago potreboval tri nize, v katerih je ugnal Petra KERŠIČA s 3-6 7-6(4) 6-4. V polfinalu je bil nato boljši Domen GOSTINČAR, ki je zmagal s 6-3 6-3.

V spodnjem delu žreba se je v finale uvrstil Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je s 4-6 6-1 6-0 premagal Nejca SITARJA.

Tudi pri dekletih ni šlo brez presenečenj. Prva nosilka Tjaša JERŠE je upravičila prvo pozicijo v žrebni tabeli in se zanesljivo in brez težav uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagala klubsko kolegico Stanio RAKOČEVIĆ. V spodnjem delu žreba pa je šlo povsem drugače, saj sta že v uvodnih bojih izgubili dve nosilki, v nadaljevanju pa še drugo postavljena Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, tako da sta bili obe polfinalistki nepostavljeni igralki. Sara DJURDJEVIĆ, ki je do polfinala suvereno zmagovala in izločila tudi Veroniko ERJAVEC je polfinalno srečanje dokaj presenetljivo izgubila s Kajo JUVAN. Ta je bila v četrtfinalu boljša od Kaje EMERŠIČ LJUBIČ s 3-6 6-2 6-0, v polfinalu pa je bila premočna tudi za štiri leta starejšo Saro DJURDJEVIĆ, katero je premagala s 7-6(2) 6-4.

Zelo zanimiv in predvsem napet je bil tudi finalni obračun. 1. nosilka in trenutno vodilna igralka na lestvici TZS do 18 let Tjaša JERŠE (Tc-Lj) se je morala močno potruditi, da je na koncu le ugnala štiri leta mlajšoKajo JUVAN (Šplus), tretjo igralko lestvice TZS do 14 let. Tjaša JERŠE je slavila z rezultatom 7-6(7) 5-7 7-6(7).