Žemlja/Kavčič - Souza Elias 6-3 7-5 7-6 (5) in s tem Slovenija Portugalska 2-1

Začelo se je zelo pomembno srečanje dvojic na tekmi Davisovega pokala med Slovenijo in Portugalsko.

Obe dvojici sta na svoj servis začeli zanesljivo, a smo v peti igri videli prvi break, ki sta ga dosegla naša igrlca. Zdaj vodita s 3-2 in imata servis. Tudi danes so gledalci lepo napolnili teniško dvorano v Kranju in bučno navijajo za naša igralca, ki v tem trenutku vodita s 5-3. Nova break priložnost za naša igralca izkoriščena in vodstvo 1-0 v nizih.

Drugi niz začenja naša dvojica. V tretji igri prva priložnost za break Portugalcema, a je nista izkoristila. Imata pa novo break priložnost, tudi to sta Blaž in Grega ubranila. Še tretja. V tretje je šlo in Portugalca imata break prednosti. V šesti igri sta do break priložnosti prišla Grega in Blaž in jo izkoristila ter izenačila na 3-3. Pri izidu 6-5 bosta Portugalca servirala za obstanek v igri. Na veselje navijačev jima to ni uspelo. Ob dveh dvojnih napakah sta igro izgubila brez osvojene točke in Slovenija je povedla z 2-0 v nizih.

Tretji niz sta začela naša igralca. V tretji igri prva priložnost za greak, katere pa Portugalca nista izkoristila. Dve break priložnosti sta si v četrti igri priigrala Blaž in Grega, a tudi ti sta ostali neizkoriščeni. Nova break priložnost v peti igri, spet za Portugalca. Grega jo je z odličnim servisom rešil in z naslednjima osvojil igro. Blaž se je znašel v nevarnosti, saj je prve tri točke na svoj servis izgubil. In Portugalca sta dobila igro ter z breakom vodita 4-3. Zdaj zaostaja Elias z 0-30 i9n z dvojno napako 0-40. Tri break žoge za Slovenijo. Deuce in nato nova prednost za Slovenijo. Huda napaka Souze na mreži in izid je z re-breakom poravnan na 4-4. Servira Žemlja. Z asom je povedel Slovenijo v vodstvo s 5-4. Blaž ima ponovno težave 0-30. Dva winnerja in 30-30. Napaka Žemlje na mreži in break žoga. Še en dober servis. Deuce. Dvojna napaka Blaž in break žoga. Deuce. Igra Slovenija. Podaljšana igra. 7-5 in zmaga v tretjem nizu in srečanju. Čestitamo!