Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Turnirji FIN 12 in OP 16 so se prevesili v drugo polovico

Ljubljana, 27.12.2013

Na turnirjih FIN 12 in OP 16 za dekleta so se turnirji že prevesili v drugo polovico. V Litiji, kjer je na turnirju za fante do 16 let nastopa 71 igralcev so končali s tekmami prvega kroga. Poslovila sta se dva nosilca. Maks MEH je s 6-0 6-3 premagal Gala KEBRIČA, Mark MESARIČ pa je bil s 6-2 6-4 boljši od Luke MIKLAVČIČA.

Prvi krogi sicer niso prinesli predsenetljivih izidov, večina nosilcev se je brez težav uvrstila v drugi krog.

V drugem krogu so v A turnirju do 12 let pri deklicah izpadle tri nosilke, pri dečkih pa en nosilec. V četrtfinale so se uvrstile kar štiri igralke TK Nova Gorica in sicer Urška GULIN, Ema KORŠIČ, Alea BUBEK in Maja ZUCCHIATI (na fotografiji).

Na OP do 16 let so znane polfinalistke. Nika ALBREHT je v četrtfinalu s 6-4 6-4 presnetila 1. nosilko Moni POTRČ, Veronika ERJAVEC je s 7-5 6-3 premagala Kajo JUVAN, edina nepostavljena polfinalistka Tina CVETKOVIČ je s 6-3 6-4 premagala Lian BENEDEJČIČ, Evgenija BURGER pa je bila s 6-4 6-7(5) 6-1 boljša od Maruše PLANK.

Dečki do 12 let so na B turnirju odigrali četrtfinalna srečanja, deklice na turnirju FIN 12B pa so že odigrale polfinalna srečanja.
Tjaša BREZNIK je bila s 7-5 6-3 boljša od Hane KAUČIČ, Timeja ČULK pa je s 6-2 (predaja) premagala Lucijo ULČAKAR.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.