S kvalifikacijami so se začeli turnirji FIN 12 in OP 16

Ljubljana

Teniški igralci in igralke bodo kot vsako leto tudi letošnje zadnje dni leta preživeli na teniških igriščih, kjer se bodo pripravljali za nastope na državnih prvenstvih, ki so na sporedu že januarja, dvanajst in šestnajst letniki pa loparje vihtijo na zadnjih turnirjih letošnjega leta.

Danes so s kvalifikacijami začeli na finalnem turnirju za dečke do 12 let v Ljubljani. Deklice bodo kvalifikacije opravile jutri. Vsi turnirji so zelo dobro zasedeni.

Pri dečkih je v A turnirju prijavljenih 51 igralcev in v B turnirju 26 igralcev, nastopili pa bodo vsi najboljši iz lestvice TZS na čelu s prvim igralcem Samuelom PATETOM.

Pri deklicah je v A turnirju prijavljenih 37, v B turnirju pa 16 igralk. Manjkata 1. in 2. igralka lestvice TZS, mesto 1. nosilke bo tako pripadlo Alji BELINGER.

Na OP 16 za fante v Litiji je tokrat prijavljenih rekordno število igralcev za to kategoriji, kar 74. Zaradi velikega števila prijavljenih so morali s kvalifikacijami začeti dan prej kot je bilo načrtovano. Tudi ta turnir je zelo dobro zaseden, saj manjka samo 1. igralec v tej kategoriji, vsi ostali pa so prijavljeni za nastop. Mesto prvega nosilca bo pripadlo Amadeju GORUČANU. V Litiji so se v glavni turnir že uvrstili Nejc FERJAN, Gaber PETROVIČ, Erik PETROVIČ in Matic ZAPLOTNIK.

Enaka ugotovitev kot za fante velja za dekleta, tudi na turnirju deklet je prijavljenih rekordno število igralk, 51. Zasedba je sicer skromnejša, saj manjka kar nekaj igralk iz prve deseterice, mesto prve nosilke pa pripada 2. igralki lestvice TZS Moni POTRČ. Po današnjih kvalifikacijah so v glavni turnir napredovale Žana BURJA, Hanna DOLAR, Petra GOBEC, Maša KRAŠEVEC, Ema HORVAT, Leeloo OBRUL, Urška ARZENŠEK in Ana LILEK.