Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Na mladinskem ITF turnirju v Budimpešti konec nastopov za Nino Potočnik

Ljubljana, 31.5.2013

V Budimpešti poteka močen mladinski ITF turnir 2. ranga.

V kvalifikacijah so nastopili Matic ŠPEC in Rok SITAR ter Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.

Matic, Rok in Manca so izgubili v uvodnem nastopu, Tamara je enkrat zmagala, a se nato tudi ona poslovila v drugem krogu.

V glavnem turnirju nas je tako zastopala le Nina POTOČNIK, ki je bila na turnirju 4. nosilka in je v uvodnem nastopu zmagala. S 6-3 6-1 je premagala domačinko Luco FABIAN (ITF-196).

Nina POTOČNIK je trenutno 121. mladinka sveta, kar pa še ne zadostuje za nastop na turnirjih za grand slam. Z dobrimi nastopi na naslednjih turnirjih pa bi se že zelo približala nastopu v kvalifikacijah naslednjih turnirjev.

Žal ji tokrat ni uspelo. V drugem krogu je igrala z vrstnico iz Srbije Ivano JOROVIĆ, 194. mladinko sveta in izgubila z 2-6 3-6.

Nina POTOČNIK pa je bila bolj uspešna v konkurenci dvojic, kjer je nastope končala v polfinalu.

V prvem krogu sta s Španko Aliono BOLSOVO ZADOINOVO s katero sta 1. nosilki, s 6-2 6-3 premagali Vasiliso APONASENKO (RUS) in Tatjana VOROBJOVA (EST).

Zmagali sta tudi v četrtfinalu, ko sta z rezultatom 6-3 2-6 [10-5] premagali srbsko-slovaško navezo Ivana JOROVIĆ in Monika STANIKOVA ter se uvrstili v polfinale. Tu pa sta izgubili z domačinkama, sicer 4. nosilkama turnirja dvojic Lillo BARZO in Fanny STOLLAR . Madžarki sta bili boljši z rezultatom 6-3 4-6 [10-6]

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.