Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

V Parizu konec za Tadejo Majerič in Polono Hercog, poraz Andreje Klepač v Bruslju

Ljubljana, 23.5.2013

Na OP Francije v Parizu je konec nastopov v konkurenci posameznic. V drugem krogu kvalifikacij sta izpadli Tadeja MAJERIČ in Polona HERCOG.

Od Tadeje MAJERIČ je bila še drugič v dveh tednih boljša 20. letna Argentinka Paula ORMAECHEA, trenutno 116. igralka lestvice WTA. ORMAECHEA je zmagala s 6-3 6-3.

Še en hiter izpad iz turnirja pa je v drugem krogu doživela Polona HERCOG. 19. letna Američanka Grace MIN, trenutno 208. igralka lestvice WTA je po eni uri slavila z rezultatom 6-1 6-2.Polona HERCOG je imela zelo slab izkoristek pri začetnem udarcu, saj je na prvi servis osvojila vsega 46 %, na drugi servis pa 33 % točk. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 61-38 za Američanko.

V glavnem turnirju bomo tako imeli predstavnike samo pri moških, po nekaj letih pa se je zgodilo, da v ženski konkurenci v glavnem turnirju ne bo slovenske predstavnice.

Polona HERCOG je prihodnji teden prijavljena na ITF turnirju INFOND OPEN v Mariboru.Andreja KLEPAČ je ta teden nastopila na WTA turnirju v Bruslju. S Sandro KLEMENTSCHITS sta v prvem krogu zmagali, v četrtfinalu pa sta izgubili s Kveto PESCHKE in Anno-Leno GROENEFELD.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.