Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Aljaž Bedene bo v torek v Dusseldorfu kot LL igral z Nikolayem Davydenkom, Grega Žemlja z Davidom Goffinom

Ljubljana, 19.5.2013

Teniški igralci in igralke izkoriščajo še zadnje turnirje na peščeni podlagi, ki jim služijo kot priprava na drugi letošnji turnir za grand slam. Ta se s kvalifikacijami začne v torek v Parizu.

Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE bodo v Parizu nastopili v glavnem turnirju, zato so zadnji teden izkoristili za nastop na turnirju serije ATP 250 v Dusseldorfu. Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ sta v Dusseldorfu udeleženca glavnega turnirja, nastop pa si je v glavnem žrebu skozi kvalifikacije poskušal priigrati Aljaž BEDENE, to pa mu je uspelo kot srečnemu poražencu.

Aljaž je bil v kvalifikacijah 1. nosilec, uvodna nastopa pa je opravil z odliko. V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagal Srba Ivana BJELICO, v drugem krogu pa je bil s 6-3 7-5 boljši od Nemca Nilsa LANGERJA.

Za nastop v glavnem turnirju je igral s Kazahstancem Evgenyem KOROLEVIM, 176. igralcem lestvice ATP. Kazahstanec je slavil z rezultatom 6-2 3-6 -6-4.

Kljub temu bo Aljaž nastopil v glavnem turnirju, saj se je tja uvrstil kot srečni poraženec. Njegov nasprotnik bo v torek okrog 15.30 ure 8. nosilec, Rus Nikolay DAVYDENKO.

Je pa nastop v glavnem turnirju že končal Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 28. letni Hrvat Ivan DODIG, 50. igralec lestvice ATP.

Srečanje je bilo izenačeno, slavil pa je DODIG z rezultatom 7-5 6-4. Blaž je dvakrat izgubil servis v odličnih trenutkih srečanja. V prvem nizu pri izidu 5-6, v drugem nizu pa pri izidu 4-5.

Grega ŽEMLJA je v zgornji polovici žreba in bo prvič nastopil v torek okrog 14. ure. Njegov nasprotnik je 22. letni Belgijec David GOFFIN (na fotografiji), 59. igralec lestvice ATP.

Leta 2010 smo ga gledali na ATP Challengerju v Ljubljani, kjer je v finalu v treh nizih izgubil z Blažem KAVČIČEM. Leto 2010 je končal na 229. mestu lestvice ATP, dve leti kasneje pa je bil že 42. igralec sveta.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.