Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

V drugem krogu Amstettna konec nastopov za Slovenki

Ljubljana, 14.5.2013

Na ITF turnirju v avstrijskem Amstettnu, turnir je 2. ranga, sta v prvem krogu nastopili dve Slovenki.

Eva ZAGORAC je bila v glavni turnir uvrščena neposredno, v prvem krogu pa je s 6-2 6-2 premagala kvalifikantko, 16. letno Italijanko Marianno PETREI, ki je v kvalifikacijah izločila Natalijo ŠIPEK.

Manco PISLAK je po treh zmagah v kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja ustavila 15. letna Španka, rojena v Moldaviji, Aliona BOLSOVA ZADOINOV, 138. igralka mladinske svetovne lestvice. Španka je zmagala z rezultatom 7-6(2) 1-6 6-3.

V drugem krogu je z nastopi med posameznicami končala tudi Eva ZAGORAC. V izenačeni tekmi jo je s 6-4 6-7(5) 6-4 premagala Kazahstanka Alexandra GRINCHISHINA, 192. mladinka sveta.

V drugem krogu so se končali tudi nastopi obeh naših igralk v konkurenci dvojic.

Eva ZAGORAC je igrala v paru s Slovakinjo Moniko STANIKOVO. V prvem krogu sta s 6-1 7-5 premagali svojico Agata Jadwiga BIENKOWSKA (POL) / Kristina MRAZOVA (CZE), v drugem krogu pa sta s 3-6 4-6 izgubili s 1. nosilkama, dvojico Gabriela PANTUCKOVA (CZE) / Kristina SCHMIEDLOVA (SVK) .

Manca PISLAK je tudi ta teden nastopila s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO s katero sta prejšnji teden osvojili turnir v Beljaku. Tokrat sta v prvem krogu s 7-5 6-1 premagali dvojico Alexandra GRINCHISHINA (KAZ) / Veronica MIROSHNICHENKO. V drugem krogu sta se tudi oni poslovili. Z rezultatom 7-6(3) 6-1 je bila boljša dvojica Aliona BOLSOVA ZADOINOV (ESP) / Kateryna SLIUSAR (UKR).

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.