Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nina Potočnik izgubila v polfinalu Beljaka, Manca Pislak osvojila turnir dvojic, Sven Lah in Amadej Goručan zmagovalca turnirja dvojic v Zenici

Ljubljana, 9.5.2013

Na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku je Nina POTOČNIK izgubila v polfinalu. Z 0-6 6-0 6-2 jo je izločila vrstnica iz Madžarske Bianka BEKEFI, 148. igralka mladinske svetovne lestvice. V četrtfinalu je izpadla Manca PISLAK. Tudi njo je premagala madžarska vrstnica Anna BONDAR, 181. igralka lestvice ITF, ki je bila boljša s 6-3 6-1.

Lep uspeh pa je Manca PISLAK dosegla v konkurenci dvojic, saj sta v paru s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO osvojili turnir.V polfinalu sta s 6-3 6-2 premagali Čehinjo Simono HEINOVO in Rusinjo Anastasyo KOMARDINO, v finalu pa sta bili s 6-3 6-4 boljši od Kazahstanke Alexandre GRINCHISHINEin Rusinje Veronice MIROSHNICHENKOVE.

Na turnirju TE do 16 let v Zenici, turnir je tretjega ranga, je v četrtfinalu izgubil Amadej GORUČAN. S 6-4 6-0 ga je premagal 2. nosilec, Madžar Barnabas KONCZ.

So pa v finalu dvojic nastopili trije Slovenci.

Amadej GORUČAN in Sven LAH, ki sta združila moči sta v finalu s 6-3 6-1 premagala Jerneja ZAPLOTNIK>, in njegovega ruskega partnerja Andreya CHEPELEVA.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.